Win win win ‘De Poepdokter’!

Soms lezen we een boek dat niet direct iets met ouderschap te maken heeft, maar waarvan we denken: die moet je lezen! 'De Poepdokter' is er zo eentje.

Soms lezen we een boek dat niet direct iets met ouderschap te maken heeft, maar waarvan we denken: dat moet je lezen! ‘De Poepdokter’ is er zo eentje.

Een echte heuse bestseller is het, De Poepdokter. Geschreven door Nienke Tode-Gottenbos, eigenwijs voedingskundige en darmfloratherapeut, ook wel bekend als ‘De Groene Vrouw’. Binnen no time waren de eerste en tweede druk uitverkocht. Nienke mocht aanschuiven bij onder andere RTL Late Night en Evers.

‘Gezond van mond tot kont’ is de ondertitel en die dekt de lading prima. Het boek staat bol van de wetenswaardigheden over ons darmstelsel, spijsvertering en goede voeding. cover-de-poepdokter Waarom is dit boek nu zo’n aanrader voor ouders? Nou simpel: als jij weet wat goede voeding is, leer je dat je kinderen ook. Ik dacht dat ik al heel aardig bezig was, maar met een paar kleine tweaks lukt het om de kinderen af en toe eens een plukje zuurkool of wat extra groente te laten eten. Én ik kan nu ook uitleggen waarom je lijf bepaalde dingen echt nodig heeft.

Wat het boek ook leuk maakt is de vlotte schrijfstijl, met een hoop humor, maar ook met goede onderbouwing. Daarnaast is de vormgeving zo mooi dat ook mijn jongste van zeven er graag in bladert.

Wil jij ook een exemplaar ontvangen van ‘De Poepdokter’? Uitgever Splint Media  is zo lief geweest om twee exemplaren te reserveren voor KROOST! Wat moet je doen (nou ja moet, wat mág je doen 😉 ): schrijf een kort verhaal waar poep en kinderen in voorkomen. Wij zoeken de twee leukste uit, die publiceren we en in ruil daarvoor krijg jij het boek. Goeie deal of niet?

De regels:

  • Je stuk mag maximaal 600 woorden zijn.
  • Als je mee doet ga je ermee akkoord dat KROOST je stuk publiceert.
  • Je gaat ermee akkoord dat de redactie van KROOST je stuk redigeert en/ of inkort.
  • Je gaat ermee akkoord dat we je naam onder jouw stuk publiceren.

Stuur je verhaal vóór 11 juli 12 uur naar info@kroost.org en wie weet win je!

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud