Wat doen papa en mama op kantoor?

Je vertelt vast wel eens aan je kind(eren) wat voor werk je doet. En in dat wonderlijke kinderbrein maken ze er dan iets van wat bij hun eigen belevingswereld past.

‘Mijn papa helpt mensen met tranen in hun hoofd’, hoorde ik mijn dochter tegen een vriendinnetje vertellen over het werk van haar vader (psycholoog). Mooier hadden wij het nooit kunnen uitleggen. En ik? Ik zit de hele dag achter mijn computer of aan de telefoon omdat ik interviews moet maken voor de krant – ook best een accurate beschrijving.

Viking, een bedrijf dat kantoorspullen verkoopt, deed een klein onderzoekje naar de vertaalslag die kinderen in hun hoofd maken over het werk van hun ouders. 75% van Nederlandse ouders is van mening dat hun kinderen weten wat ze op hun werk doen, maar hoe goed begrijpen kinderen tot een jaar of zes dat ook echt?

Een selectie uit de antwoorden:

“Mijn papa doet het bier in de flessen.” – Technisch engineer bij een bierbrouwerij. “Mijn mama brengt altijd kadootjes rond.” – Koerier. “Papa is botendokter.” – scheeps dieselmonteur. “Mijn mama werkt met oude mensen die weer baby worden.” – zorghulp.

Deze illustratie laat nog meer leuke voorbeelden zien. Hoe omschrijft jouw kind wat voor werk zijn ouders doen? Vertel het ons!

Parents Jobs

 

Deel je liefde
Annemiek Verbeek
Annemiek Verbeek

Vindt van alles over van alles, maar schrijft als freelance journalist vooral over opvoeding, onderwijs en (geboorte)zorg. Probeert her en der ook wat in de praktijk te brengen op/met twee schoolgaande dochters van 10 en bijna 8 en een heerlijke peuter van 3.

Artikelen: 36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud