Poppen met een goed verhaal

Soms kun je de wereld veranderen door een klein idee met grote gevolgen: toen Sonia Singh haar baan als wetenschapper kwijtraakte, begon zij poppen te recyclen en transformeerde ze tot iets waar elk kind wel mee zou willen spelen.

Ken jij die poppen met enorm veel make-up en glamourkleding? Ze lijken weinig aan de verbeelding over te laten. Sonia van Tree Change Dolls redt ze uit de bakken van kringloopwinkels en geeft ze een tweede leven.

10974527_842590149132071_5048348000759540085_o

Zij transformeert de poppen op spectaculaire wijze en maakt ze tot iets waar kinderen zichzelf in herkennen en die gemaakt zijn om echte avonturen mee te beleven.

Binnenkort zijn deze bijzondere poppen ook te vinden op Etsy. Kijk het filmpje (in het Engels) over het ontstaan van deze geweldige popjes:

Of volg Sonia op Facebook.

Wat vind jij van dit idee?

 

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud