Filmpje: kinderen krijgen seksuele voorlichting

Zit jij je al druk te maken over het moment dat je kind naar je toe komt en vraagt of hij eens mag kijken waar baby's nou uitkomen? Of ben je zo iemand die tussen neus en lippen door erover vertelt? Seksuele voorlichting is belangrijk, maar hoe doe je het?

Zit jij je al druk te maken over het moment dat je kind naar je toe komt en vraagt of hij eens mag kijken waar baby’s nou uitkomen? Of ben je zo iemand die tussen neus en lippen door erover vertelt? Seksuele voorlichting is belangrijk, maar hoe doe je het?

De ouders en kinderen in dit filmpje laten het hele arsenaal aan emoties zien: van besmuikt lachen, van opluchting als ‘dat ene’ niet besproken hoeft te worden, van feitelijk informeren, van eerlijkheid en van ongemak. Superherkenbaar dus. Maar het mooiste van deze mini-documentaire is wel dat het aandoenlijk en erg om te lachen is.

Wil je meer weten over seksuele voorlichting? De boekjes van Sanderijn van der Doef zijn een aanrader.

Van 4 tot 12 jaar: 

Van 9 tot 12 jaar: 

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud