Empathie – de lessen van Mr. Kanamori

In de film ‘Children full of life’ volgen we de lessen van Mr. Toshiro Kanamori. Levenslessen, want de klas van deze bijzondere leraar, lijkt in niets op school zoals wij die kennen. Mr. Kanamori leert de kinderen namelijk over misschien wel de belangrijkste menselijke eigenschap: empathie.

Als één kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig

Mr. Kanamori geeft les aan een basisschool in Kanazawa, in de buurt van Tokyo. Naast het gewone curriculum stelt hij in zijn lessen het leven zelf centraal: samenwerking, elkaar leren begrijpen, gevoel opbrengen voor een ander, geduld hebben, maar ook leren omgaan met verdriet. Daarmee heeft Kanamori’s manier van lesgeven een enorme impact op de levens van zijn leerlingen.

De bekroonde documentaire ‘Children full of life’ – in het Nederlands vertaald met ‘De Japanse Levensles’- kun je hier met ondertiteling bekijken:

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud