Een boekje voor onder de kerstboom

Het hóeft natuurlijk niet, maar als je toch besluit nog een pakje onder de boom te leggen, dan zijn dit drie leuke boekentips.

Kleine Muis & Het Grote Hart

unnamed-2Kleine Muis houdt van knutselen, en op een dag besluit ze een hart te maken om aan anderen te geven. Maar dan leert Kleine Muis een belangrijke levensles.

Dit schattige boekje is geschreven en getekend door Nadine Witteman, die als holistisch coach een verhaal over moed en doorzettingsvermogen heeft geschreven om ouders en kinderen te inspireren.

Het boekje is prachtig geïllustreerd, en extra sympathiek: een deel van de opbrengst gaat naar stichting SOFOSH voor Kindertehuis Shreevatsa in Pune, India het land waar Nadine zelf is geboren.

Kleine Muis en het grote hart- Nadine Witteman

Tekenen met takken

9200000037719595

Als je twee linkerhanden hebt (zoals ondergetekende) dan ben je maar wat blij met een boek als ‘Tekenen met takken’, gemaakt door Saskia Koper en Barbara Rijpkema. Die laatste ken je misschien al van haar mooie stukken op KROOST. Als bioloog heeft zij alle weetjes en kennis in huis om de knutsels van interessante achtergrondinformatie te voorzien.

Een vogelnest maken, een winters landschap schilderen met zout, vilten, papier maken, gevonden voorwerpenkunst: alles komt voorbij. Het boek is opgedeeld in seizoenen, wat erg handig is, je kunt dan heel gericht een knutsel uitzoeken. Wat leuk is aan het boek is dat het iets stoers en ruigs heeft: met je handen in de aarde, takken zoeken, kunst van gevonden voorwerpen. Niet van dat benauwde, maar hup lekker naar buiten en rotzooien maar!

Tekenen met takken – Saskia Koper en Barbara Rijpkema

Het boek zonder tekeningen

9200000036078802

Deze móest er gewoon bij. De titel zegt het al: een boek zonder plaatjes. Is dat leuk? Nou en of. Hoe meer je als volwassene bereid bent dit boek uit te beelden, hoe leuker het voor allebei wordt. Bekijk het onderstaande filmpje (in het Engels) zelf maar, waar de auteur B.J. Novak een hele aula vol kinderen aan het lachen krijgt.

Het boek zonder tekeningen – B. J. Novak

 

 

 

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud