De drie meest gelezen stukken op KROOST

Het jaar 2014 was het jaar dat KROOST online ging. Met een knal en een hoop vuurwerk, bleek achteraf. Onze stukken werden veel gedeeld en gelezen. Tijd om nog één keer achterom te kijken, voordat we plannen maken voor het nieuwe jaar.

Dit waren de top drie meest gelezen stukken op KROOST:

Time-in: het redelijke alternatief voor het strafstoeltje

IMG_7659a

Het stuk van Gabriëlle Jurriaans over de time-in deed veel stof opwaaien. Wie had kunnen denken dat een liefdevol alternatief tot zoveel discussie in de krant en op de radio zou leiden?

Te vrij? IMG_8180-2

De vrije opvoeding kwam ter sprake in het televisieprogramma De Arena. Veel ouders en een handvol experts menen dat we kinderen véél te vrij laten. Maar is dat wel zo? Linda Rikkers schreef er een uitgebreid antwoord op.

En verreweg het meest gelezen:

5 dingen die je kunt zeggen in plaats van ‘Goed zo!’

Dat prijzen en belonen niet zo goed werkt begint langzaam bekender te worden. Maar wat kun je als ouder dan wél zeggen?

En de bonus:

Het allermeest besproken werd het stuk ‘De Menselijke Maat’ van Joyce van den Bogaard. Haar hartekreet richting het Nederlands Jeugdinstituut die opvoedmethode Triple P promoot. Waar is de empathie?

 

Namens Hiranthi, Linda, Gabriëlle, Joyce en alle fotografen en schrijvers van KROOST: hartelijk bedankt voor het lezen en delen! We wensen je veel liefde en alle goeds toe voor 2015 en tot ziens in het nieuwe jaar 🙂

3665213116_462126b0b3_b
Foto: Maurice

 

 

 

 

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud