Het Hoenderhok

Vanaf vandaag vind je een nieuwe rubriek op KROOST: Het Hoenderhok. Afgeleid van het spreekwoord “De knuppel in het hoenderhok gooien”. Want dat zou het effect van deze rubriek kunnen zijn.

We kennen het allemaal wel: je praat over een lastige opvoedsituatie bij je thuis, en de ander komt meteen met allerlei oplossingen, terwijl jij alleen even je hart wilde luchten. Typisch geval van jammer. Omdat er geen kant-en-klare antwoorden zijn, is het prettig om uit te wisselen en zelf je eigen plan te trekken. Daarom Het Hoenderhok: een plek om je te laten horen, om mee te lezen en nieuwe ideeën op te doen.

Wat gaan we doen?

Eens in de zoveel tijd publiceren wij een opvoeddilemma, dus als je er een hebt: laat het vooral weten! Via Facebook, Twitter of via e-mail kun je jouw eigen dilemma, maar ook jouw reactie kwijt. Dat mag eventueel anoniem, zolang je naam maar wel bekend is bij de redactie.

Uit alle inzendingen kiest de redactie dan de interessantste reacties uit en die publiceren we bij het volgende dilemma.

Het dilemma

Mijn dochter Nina van 3 jaar (bijna 4) weigert heel veel dingen, maar een van de lastigste vind ik het kammen van haar haar. Ze heeft krullerig haar: als ik dat ’s ochtends niet een beetje fatsoeneer, ziet het er echt niet uit. Bovendien krijgt ze erge klitten als ik het een paar dagen laat zitten. Ik heb van alles geprobeerd, nieuwe kammen, anti-klitspray, haar zelf laten borstelen, maar ze rent altijd weg of verstopt zich. Het is niet dat ze bang is voor het borstelen, ze wil simpelweg niet. Ik weet dat ik een lichte obsessie heb voor er verzorgd uitzien en probeer het los te laten maar het blijft me dwars zitten dat ik haar niet kan overtuigen… Hoe zou jij dit oplossen?

~ Miloe van Beek

Wat zou jij doen in zo’n geval? Laat het ons weten!

Deel je liefde
Joyce van den Bogaard
Joyce van den Bogaard

Redacteur bij hetkind.org, moeder van een puberdochter en een kleuterzoon, Montessori-adept, serie-binger, wikipediaverslinder, gadgetfreak en geïnspireerd in opvoeden en het leven door Alfie Kohn.

Artikelen: 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud