Wat doe je als je peuter iemand pijn doet?

"Hoe reageer je als je peuter 2,5 jaar iemand pijn doet? Wij leggen altijd uit waarom het niet mag, geven een waarschuwing en bij een tweede poging zetten wij hem even in de hoek (waarschijnlijk niet de juiste manier)."

Ik ben nog maar enkele dagen bekend met Kroost. Ik heb al heel wat gelezen en kan me er voor een groot deel wel in vinden. Nu heb ik toch een vraagje, vond het voorlopig nog niet terug, mss niet goed gekeken. Maar hoe reageer je als je peuter 2,5 jaar iemand pijn doet? Wij leggen altijd uit waarom het niet mag, geven een waarschuwing en bij een tweede poging zetten wij hem even in de hoek (waarschijnlijk niet de juiste manier). En als je alles aanpakt zoals de ‘methode OO’ aanraadt en de peuter/kleuter in kwestie slaat toch nog enkele keren, hoe kun je daar dan mee omgaan? Nog steeds blijven verwoorden of dan een andere aanpak of toch een sanctie !
Daarom graag tips hoe het wel moet. Bedankt!

~ Evelien Krijn

Wat zou jij doen?

Via Facebook, Twitter of via e-mail kun je jouw eigen dilemma, maar ook jouw reactie kwijt. Dat mag eventueel anoniem, zolang je naam maar wel bekend is bij de redactie. Eens in de zoveel tijd publiceren wij een opvoeddilemma, dus als je er zelf een hebt: laat het vooral weten!


De antwoorden op het vorige dilemma, over wel of niet vaccineren, vind je hier.

Deel je liefde
Joyce van den Bogaard
Joyce van den Bogaard

Redacteur bij hetkind.org, moeder van een puberdochter en een kleuterzoon, Montessori-adept, serie-binger, wikipediaverslinder, gadgetfreak en geïnspireerd in opvoeden en het leven door Alfie Kohn.

Artikelen: 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud