Maak een ander kind blij; geef een blij-vakantie-doe-pakket!

Een kwart van de Nederlandse kinderen gaat niet op vakantie, meestal omdat er geen geld is. Dan kunnen die 6 weken zomervrij tergend langzaam voorbij gaan, zeker als het druilweer is. Wij van KROOST zouden die kinderen zo graag een beetje blijer maken. Daar hebben we jouw hulp bij nodig: maak een joepie-vakantie-doe pakket voor een kind van een ander!

Een kwart van de Nederlandse kinderen gaat niet op vakantie, meestal omdat er geen geld is. Dan kunnen die 6 weken zomervrij tergend langzaam voorbij gaan, zeker als het druilweer is. Wij van KROOST zouden die kinderen zo graag een beetje blijer maken. Daar hebben we jouw hulp bij nodig: maak een joepie-vakantie-doe pakket voor een kind van een ander!

Update: je kunt je niet meer opgeven via KROOST, maar onderaan staan organisaties die het hele jaar geweldig werk doen voor kansarme kinderen.

Ik herinner me maar al te goed de periode in ons leven dat ook elke euro drie keer omgedraaid werd. Het was vlak na de geboorte van onze tweede dochter, we waren net verhuisd en qua inkomen ging het niet je-van-het. De spanning als je met je pinpas bij de supermarkt staat (staat er genoeg op de rekening?), het afstruinen van Marktplaats als er weer eens schoenen versleten waren, het wikken en wegen van extraatjes, de paniek als de wasmachine het begeeft. Wat ook is blijven hangen uit die tijd: de gulheid van lieve vrienden en kennissen die dozen vol meidenkleren kwamen brengen, de blijdschap van de betaalbare vakanties in het familiehuis in Tsjechië, en de opluchting toen er ineens geen stuk maand over was aan het einde van ons saldo.

Bij ons duurde die periode gelukkig maar kort. Voor veel kinderen is armoede iets dat niet overgaat. Niet na een paar maanden. Niet na een paar jaar. Ze zijn heus niet per se ongelukkig, dankzij de liefdevolle gezinnen waarin ze opgroeien, met ouders die creatief omgaan met financiële beperkingen.

En toch willen we iets extra’s doen voor deze kinderen. Een leuk pakket om de lange zomervakantie mee door te komen. Met puzzelboeken, stoepkrijt, een bal, spelletjes – verzin het maar. Het hoeven ook geen nieuwe spullen te zijn. Betrek ook vooral je eigen kinderen bij het maken van het pakket – leerzaam én leuk.

Wat we nodig hebben om dit van de grond te krijgen:

  • Ken of ben jij een gezin met kinderen tot een jaar of tien, die wel een leuk zomerpakket verdienen? Stuur ons een e-mail (annemiek@kroost.org) of pb via Facebook. Laat even weten of het om een jongen of meisje gaat, en of er nog broers en zussen in het gezin zijn (en hun leeftijden).
  • Wil jij een leuk pakket sturen? Stuur ons dan een bericht, dan matchen we je met een kind/kinderen. Jij krijgt dan van ons namen en contactgegevens.
  • Ken je zelf een kind dat wel een verrassing kan gebruiken? Voel je dan vooral vrij om dat helemaal zelf te regelen – dan heb je ons niet nodig!
  • Onderaan dit bericht staat een link naar een handige print-out; daarin staat heel kort wat de bedoeling is van het pakket. Het staat je natuurlijk vrij zelf een briefje erbij te stoppen, maar we maken het je graag wat makkelijker 🙂

 

Geven en delen is leuk. Op naar een mooie zomer voor alle kinderen!

 

UPDATE

Er zijn meer dan 100 pakketten pakketten onderweg naar kinderen door heel Nederland en zelfs België. Te gek! Voor ons is het matchen even klaar (we moeten even bijkomen zelfs :)), maar er zijn plekken waar je het hele jaar door pakketten met speelgoed naartoe kunt sturen:

Stichting Hart tot Hart

Stichting het vergeten kind (t.n.v. Kim de Witte)

De Schommel (België)

Deel je liefde
Annemiek Verbeek
Annemiek Verbeek

Vindt van alles over van alles, maar schrijft als freelance journalist vooral over opvoeding, onderwijs en (geboorte)zorg. Probeert her en der ook wat in de praktijk te brengen op/met twee schoolgaande dochters van 10 en bijna 8 en een heerlijke peuter van 3.

Artikelen: 36

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud