Deense komiek post foto van hem in bad met zijn dochter

Torben Chris is een Deense komiek die in zijn show liet weten wel eens in bad te gaan met zijn jonge dochter. ‘Belachelijk’ volgens sommige mensen.

In zijn show ‘jydelogik’ neemt Chris de preutse moraal van de Denen op de hak. Naar aanleiding van zijn show stuurden Deense ouders Chris hun ervaringen over naakt zijn met hun kinderen, dat zij commentaar krijgen of zich er ongemakkelijk over voelen.

Het inspireerde Chris om een foto te delen waar hij in bad zit met zijn tweejarige dochter. Het bericht werd bijna 60.000 keer geliket en duizenden keren gedeeld. Volgens Torben Chris heeft badderen met je dochter niks met pedofilie te maken, maar is het leuk en gezellig: ‘Naakt zijn met je kind is niet walgelijk, het is natuurlijk’ schrijft hij op zijn Facebook-pagina, ‘anders waren we wel met kleren aan geboren’. Volgens Chris groeien jongeren in deze tijd op met een verdraaid beeld van hoe lichamen eruit zien, doordat ze alleen nog naakte, ideale lichamen in onderbroekenreclames te zien krijgen.

12390906_921975541211675_8987211013096052757_n
Foto: Torben Chris

 

Voor KROOST schreef Dylan van Rijsbergen eerder over de foto’s van Polly Alderton van haar naakte dochter die van Instagram af waren gehaald. In zijn stuk schrijft van Rijsbergen: ‘Juist omdat men zo bang is voor seks, seksualiseert men kinderen. Juist in het krampachtig proberen te beschermen van de kinderlijke onschuld doet men diezelfde onschuld teniet.’

Naakt zijn met je kind is niet walgelijk, het is natuurlijk

Eenzelfde reflex lijkt op te gaan voor de foto van Chris Torben. Sommige mensen walgden van de foto en reageerden geschokt: ‘Hoe kun je met je dochter tussen je blote benen zitten?’ vraagt iemand op Twitter.

Steun is er ook, bijvoorbeeld op het Engelse vaderplatform, The Dad Network: ‘Een moeder die met haar kind in bad zit, zou zulk commentaar niet krijgen. En dat is precies wat er zo verkeerd is in deze wereld. Een vader moet precies zo beschouwd worden als een moeder, namelijk als ouder,’ schrijft oprichter en redacteur Al Ferguson. Om zijn steun te betuigen, post hij onder zijn artikel zelf een paar foto’s waarop hij in bad zit met zijn babyzoon.

En wat vind jij?

Met je kind praten over seksualiteit? Deze boeken kunnen daarbij ondersteunen:

 

 

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud