Problemen in de opvoeding? Probeer de WeCloud!

Het is #weekvandeopvoeding en iedereen mag zijn beste opvoedtips delen. Daar willen wij natuurlijk graag aan meedoen! Stuur via Twitter je meest liefdevolle, onvoorwaardelijke tips met de hashtag #weekvandeopvoeding #OO. Op die manier kunnen we de mooiste tips verzamelen en met elkaar delen.

Het is #weekvandeopvoeding en iedereen mag zijn beste opvoedtips delen. Daar willen wij natuurlijk graag aan meedoen!

Stuur via Twitter je meest liefdevolle, onvoorwaardelijke tips met de hashtag #weekvandeopvoeding #OO. Op die manier kunnen we de mooiste tips verzamelen en met elkaar delen.

En hier is onze #tip:

Kom in de WeCloud!

Problemen met je uk die zijn kleren niet aan wil? Wil je dochter niet kalmeren? Ligt je kleuter de pindakaas uit de schappen te schoppen? Kom in de WeCloud!

Huh, een WeCloud? Nou die term hebben we zelf verzonnen. Vaak als je boos bent zit je in je ‘ICloud’; je eigen bubbel van gevoelens en emoties. Het is dan vaak moeilijk om je te verplaatsen in een ander, zeker als die ander nu juist de oorzaak is van jouw vervelende gevoel! Je behoefte is dan dat de ander begrip heeft voor jou. Zit je kind echter net als jij in haar eigen bubbel van frustratie en emoties, dan is het heel moeilijk om elkaar te begrijpen. Kom daarom samen in de WeCloud!

De iCloud en de WeCloud

En wat is de WeCloud dan? Dat is het gebied waar je elkaar wel kunt begrijpen. Waar je gezamenlijke belangen hebt en waar je de liefde voor elkaar voelt. Het is het gebied waar je samenwerkt en oplossingen verzint die voor beiden acceptabel zijn.

Thomas Gordon

Dit idee is geïnspireerd op de theorie van Thomas Gordon. Hij bedacht een gedragsraam om aanschouwelijk te maken wie eigenaar is van het probleem. Om conflicten op te lossen is het goed om het ‘geen probleem’-gebied zo groot mogelijk te houden en daar binnen te communiceren. In de visie van Thomas Gordon is ieders individuele behoeftes en waarden van belang en daarnaast is de relatie belangrijk. Door open te communiceren komen die belangen en behoeftes voldoende aan bod en kun je het conflict veel makkelijker oplossen.

Acceptabel gebied vs Onacceptabel gebied

 

En wat zijn jouw liefdevolle tips? #weekvandeopvoeding #OO

 

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud