Help Sierra Leone in hun strijd tegen Ebola

Het zal je niet ontgaan zijn: de ziekte Ebola grijpt razendsnel om zich heen. In Sierra Leone ontwricht Ebola de gehele samenleving. Er is een nijpend tekort aan voedsel, medicijnen en andere praktische hulp.

Ginny Mooy is antropologe en woordvoerder van Kick Ebola, onderdeel van de stichting Sierra Leone Campagne Team Holland. Ze is getrouwd met een Sierra Leoner en moeder van een dochtertje. Momenteel verblijven zij in Nederland vanwege de Ebolacrisis, terwijl haar man in Sierra Leone hulp biedt. Samen doen zij er alles aan om de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte onder de aandacht te brengen.

BzfFfrhCcAABRKa

Kick Ebola biedt noodhulp, daar waar het het hardst nodig is. Zij geven voedselhulp in quarantainegebieden waar voedselschaarste heerst, verspreiden medische hulpgoederen en verzorgen opvang voor kinderen die door Ebola wees zijn geworden.

Via de website kun je geld donerenposters downloaden om te verspreiden of zien aan welke goederen behoefte is. Er zijn inzamelpunten in verschillende grote steden in Nederland. Met je hulp steun je niet alleen praktisch, maar laat je de mensen in Sierra Leone weten dat zij niet alleen staan in hun strijd tegen Ebola.

Deel je liefde
Gabriëlle Jurriaans
Gabriëlle Jurriaans

Ooit ben ik begonnen als jeugdhulpverlener, maar heb me de laatste jaren helemaal op het schrijven gericht. Ik schreef eerder stukken over opvoeding voor onder andere NRC Next, De Groene, Vonk/ Volkskrant en voor verschillende tijdschriften en websites. Momenteel werk ik aan een boek en wil ik nieuwe projecten ontwikkelen, met name op het gebed van internetjournalistiek. Ik geniet erg van mijn twee 'knurften' waar ik elke dag van leer.

Artikelen: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud