Bedankt voor jullie gulheid!

Ruim 100 vakantiepakketten zijn gevuld, onderweg of al aangekomen bij kinderen die deze zomer niet op vakantie gaan. Wat zijn jullie toch lieverds!

Het begon met een tweet. Iemand schreef dat ze een pakket naar een jongetje ging sturen, omdat zijn ouders geen geld hadden om op vakantie te gaan en ze hem een extraatje gunde. Bij ons gingen de radartjes meteen werken; hoe gaaf zou het zijn als wij via onze website en Facebook-pagina ook tientallen kinderen konden bereiken?

Dat hebben we geweten: binnen een paar dagen kregen we ruim 100 berichten, in de eerste instantie vooral van ‘gevers’, uiteindelijk gelukkig ook van ontvangers.

Op Twitter schreven we dat we even een wachtlijst hadden voor de gevers, waarop iemand reageerde: “De maatschappelijke kloof in het klein; de lezers van KROOST horen blijkbaar bij de mensen die genoeg hebben en geen contact hebben met mensen die arm zijn”. Ha! Wat jullie gulheid ons vooral liet zien is hoe líef jullie zijn, want uit de berichten die we kregen spatte de betrokkenheid én de herkenbaarheid over ‘mindere tijden’ van het scherm.

Voor ons is de zomeractie klaar, maar we hopen dat jullie er zonder onze tussenkomst mee doorgaan. Onder het oorspronkelijke bericht staan de adressen van een paar stichtingen die het hele jaar door kwetsbare kinderen begeleiden en dolblij zouden zijn met zakken vol verrassingspakketten.

Mooie zomer allemaal!

hartje

Deel je liefde
Annemiek Verbeek
Annemiek Verbeek

Vindt van alles over van alles, maar schrijft als freelance journalist vooral over opvoeding, onderwijs en (geboorte)zorg. Probeert her en der ook wat in de praktijk te brengen op/met twee schoolgaande dochters van 10 en bijna 8 en een heerlijke peuter van 3.

Artikelen: 36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud